Artistit kohtaavat suuria ulkonäköpaineita

Olitpa sitten menestysbändin laulaja, tai jos luontevasti käteesi sopii vaikkapa kitara tai jokin muu soitin, on varmaa, että tullessa julkisuuden henkilöksi elämä mullistuu monella eri tavalla. Monelle oman alansa huipulle pääseminen on unelma. Unelmia tulee monesti katseltua enemmän tai vähemmän ruusunpunaisten lasien kautta. Kuulostaahan se hienolta: kaikki tietävät nimesi ja ihailevat töitäsi, ja sinun tekeleesi ovat kaikkien huulilla. Jokaisen artistin unelma!

On kuitenkin valitettava fakta, että julkisuus tuo mukanaan myös paljon negatiivista, ja negatiivinen valokeila on usein jopa paljon vahvempi kuin positiivinen. Joskus se voi olla jopa niin murskaavaa, että se pakottaa artistin jättämään taakseen sen mitä rakastaa, vain saadakseen rauhaa. Mitä negatiivisia asioita julkisuus sitten tuo mukanaan?

Ulkonäköpaineet murskaavat monet artistit

Modernissa maailmassa sekä miehet että naiset kokevat jatkuvasti ulkonäköpaineita. Kierre tuntuu olevan loputon, eikä täydellistä lopputulosta tahdo millään saavuttaa. Ulkonäköpaineet koskevat aivan jokaista, mutta julkisuuden valokeilassa oleviin artisteihin ne kohdistuvat erityisen kivuliaasti. Julkisuuden henkilöitä ei aina muisteta pitää ihmisinä, vaan joskus heitä kohdellaan hyvinkin suorasukaisesti.

Artisteja pidetään lähestulkoon epätodellisina henkilöinä ja joskus saattaa unohtua, että artistinkin imagon takaa löytyy aivan ihka oikea ihminen tunteineen. Artistit saavatkin nykyisin helposti osakseen julmia someryöppyjä jopa päivittäin. Vaikka siihen luulisi tottuvan ajan saatossa, myöntävät monet suomalaisartistit, että negatiivisen palautteen saaminen tuntuu ikävältä joka kerta.

Jatkuva seuraaminen ahdistaa

Tiedätkö sen tunteen, kun olet vihdoin vapaalla ja voit olla aivan rennosti ilman huolen häivää? Artistit eivät voi samaistua tähän. Heidän odotetaan jatkuvasti raportoivan tekemisiään seuraajilleen, ja heidän liikkeitään seurataan missä tahansa he kulkevatkin. Paparazzit ovat aina kintereillä, ja pahimmassa tapauksessa se johtaa negatiivisiin lehtilööppeihin. Julkkisten täytyy aina pitää huoli siitä miltä näyttävät ja mitä tekevät.

Seuraamista tapahtuu musiikkiartistien lisäksi myös urheilutähtien saralla. Jalkapallon tai jääkiekon superstarat ovat monien mielenkiinnon kohteena. Otetaan esimerkkinä jalkapallon em 2020 suomi noste, jonka valokeilaan Huuhkajat, Markku Kanerva ja tähtihyökkääjä Teemu Pukki varmasti nousevat.

Lukuisat surullisenkuuluisat esimerkit osoittavat, että vaikka luulisitkin olevasi kalliilla huvijahdillasi yksin ja voivasi ottaa aurinkoa yläosattomissa, saattaa veden uumenista pulpahtaa paparazzi ja myydä kuvasi kaiken kansan nähtäville. Monelle julkkikselle vainoaminen ja jatkuva huomion keskipisteenä oleminen, sekä arvostelu, saattaa johtaa hyvinkin ikäviin seurauksiin pitemmällä aikavälillä.