Alkuun kitaraharrastuksessa

Kuinka päästä alkuun kitaraharrastuksessa?

Musiikki on antoisa harrastus. Se sopii niin lapselle kuin aikuisellekin, eikä koskaan ole liian myöhäistä alkaa harrastamaan musiikkia. Musiikilla on tiedetään olevan huomattavissa määrin positiivisia ominaisuuksia: se esimerkiksi lievittää stressiä ja jopa masennusta sekä kasvattaa kärsivällisyyttä. Musiikkia harrastaessa luonnollisesti myös sävelkorva kehittyy, ja yhtä instrumenttia hallitsevan onkin helpompi jatkaa eteenpäin myös muiden soitinten pariin. Toki soittamisesta voi saada itselleen ajan saatossa ammatinkin, mikä on johtanut kitaristilegendoihin kautta aikain, ja vaikkei soittamisella leipää itselleen tienaisi, on se vähintäänkin koko elämän mittainen matka kehitysaskelineen sekä loputtoman antoisa harrastus.

Kitaran soittaminen harrastuksena kiinnostaa – miten pääsen alkuun?

Yksi suosituimmista soittimista on kitara, eikä ihmekään; onhan se yksi bändin tärkeimmistä soittimista, ja mikä parasta, se kuulostaa hyvältä myös yksinään. Kuvittelepa lauluhetki nuotion ympärillä kesän pimeissä, lämpimissä öissä ilman kitaraa – ei onnistu! Lisäksi kitara on totaalisen rock ja katu-uskottava soitin, eikä sitä soittavan tarvitse pelätä tulevansa sullotuksi omaan sellokoteloonsa – sanonpahan vain. Lisäksi kitara on soitinten asteikoilla suhteellisen helppo päästä alkuun, ja kehittyä voi lähes loputtomiin. Kuulostaako kiinnostavalta? Lue tästä, miten pääset alkuun kitaran soittamisessa!

  • Osallistu kitarakurssille esimerkiksi paikallisessa musiikkiopistossa tai kansalaisopistossa

Jos olet musiikin suhteen aivan uuno, on varmasti hyvä idea päästä alkuun sellaisen opissa, joka tietää asiasta jotakin. Ilmoittaudu siis ensi töiksesi kitarakurssille!

  • Hanki ensimmäinen ihka oma kitara – tai lainaa sellainen!

Tärkeä virstanpylväs kitaraharrastuksessa on tietenkin oman kitaran hankkiminen. Jos tämä ei kuitenkaan rahallisesti onnistu heti, ei kannata jäädä sijoilleen makoilemaan, vaan sitten kannattaa kartoittaa lähipiiriä. Löytyisiko joltakin soitin lainaan? Myös käytettyjen soitinten ostaminen voi olla huomattavasti edullisempaa kuin upouuden kitaran hankinta.

  • Opiskele, opiskele, opiskele

Kuten sanotaan, harjoitus tekee mestarin. Kitaran soittaminen ei ole tässä mikään poikkeus. Jos siis haluat oppia soittamaan, ei auta muu kuin harjoitella paljon. Nykyään videopalveluissa on saatavilla videoita, joiden avulla soittamisen oppii helposti, ja netistä saat myös nuotit melkein mihin tahansa kappaleeseen.